[VÍDEO] Al vent / L’estaca / Què volen aquesta gent

* * * * * * *

Cesk Freixas: veu i guitarra clàssica
Victor Nin: guitarra acústica

Enregistrat a Beatgarden Studios (Barcelona) per Pau Romero
Vídeo: Joan Vidal / Dmusical

* * * * * * *

LA VIGÈNCIA DE LA CANÇÓ PROTESTA

La història de la cançó d’autor evidencia que ens trobem davant d’un gènere musical que neix amb la voluntat d’explicar el món i la vida i, a través de la cançó de protesta, fer-ho des d’una perspectiva crítica i compromesa amb els valors universals en defensa de totes les sobiranies.

A casa nostra, l’experiència geogràfica i històrica més propera de la cançó d’autor amb aquest ús social és la de la Nova Cançó. Un moviment on desenes de cantautors i cantautores ens van convocar, en la segona meitat del segle XX, a la reivindicació de la llengua i la cultura, i a entendre que la música, com a part de les expressions de creació cultural, és un mecanisme de defensa de la justícia, el respecte i la solidaritat.

Per aquest motiu, recuperem tres de les cançons més representatives del repertori de la Nova Cançó. Cançons que ens expliquen la realitat d’un moment de lluita social i política, demostrant novament que el gènere de la cançó protesta té una vigència aclaparadora, que ens continua servint per explicar el moment que vivim.

Amb tot, volem posar de manifest i evidenciar que la cultura és una eina de cohesió social, que ha de servir a qualsevol societat per a constituir-se de manera constructiva i crítica. La música és un punt de trobada i ha de ser un espai de debat necessari, on poder-ho interrogar tot i sempre. Per això, un cop més, reivindiquem la vigència de la cançó de protesta.

Cesk Freixas
Octubre de 2017

Deixa un comentari