[VÍDEO] Al vent / L’estaca / Què volen aquesta gent

* * * * * * *

Cesk Freixas: veu i guitarra clàssica
Victor Nin: guitarra acústica

Enregistrat a Beatgarden Studios (Barcelona) per Pau Romero
Vídeo: Joan Vidal / Dmusical

* * * * * * *

LA VIGÈNCIA DE LA CANÇÓ PROTESTA

La història de la cançó d’autor evidencia que ens trobem davant d’un gènere musical que neix amb la voluntat d’explicar el món i la vida i, a través de la cançó de protesta, fer-ho des d’una perspectiva crítica i compromesa amb els valors universals en defensa de totes les sobiranies.

A casa nostra, l’experiència geogràfica i històrica més propera de la cançó d’autor amb aquest ús social és la de la Nova Cançó. Un moviment on desenes de cantautors i cantautores ens van convocar, en la segona meitat del segle XX, a la reivindicació de la llengua i la cultura, i a entendre que la música, com a part de les expressions de creació cultural, és un mecanisme de defensa de la justícia, el respecte i la solidaritat.

Per aquest motiu, recuperem tres de les cançons més representatives del repertori de la Nova Cançó. Cançons que ens expliquen la realitat d’un moment de lluita social i política, demostrant novament que el gènere de la cançó protesta té una vigència aclaparadora, que ens continua servint per explicar el moment que vivim.

Amb tot, volem posar de manifest i evidenciar que la cultura és una eina de cohesió social, que ha de servir a qualsevol societat per a constituir-se de manera constructiva i crítica. La música és un punt de trobada i ha de ser un espai de debat necessari, on poder-ho interrogar tot i sempre. Per això, un cop més, reivindiquem la vigència de la cançó de protesta.

Cesk Freixas
Octubre de 2017

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada