Concert als Pèlags de Vilobí del Penedès

Qui visqui o tingui família al Penedès sabrà que, d’entre alguns mots que ens són estrictament propis, el de pèlag és el que crida més l’atenció. Vol dir toll d’aigua, i s’utilitza amb una freqüència molt alta, tot i que dubto que les generacions més joves encara l’utilitzin tant. També tenim torreta (per dir test) o voi (per dir gairebé). El llenguatge és interessant, ho saben bé els filòlegs i els lingüistes, i ens ajuda a dibuixar, ens agradi més o menys, el nostre país, que és divers, també en la parla.

A Vilobí del Penedès hi tenim un dels paratges més bonics de casa nostra: els Pèlags, anomenats també talls. Aparegueren a conseqüència de l’activitat extractiva de guix, que es remunta a l’època romana i que ha estat pròpia de Vilobí fins l’any 1993. Des que es va deixar d’extreure pedra, s’ha format un espai natural constituït per quatre pèlags. La concentració d’aigües d’escolament ha originat la seva forma característica de mitja lluna i el particular ecosistema que s’ha desenvolupat a l’entorn. I en un d’aquests, el que justament ha quedat sec, divendres hi farem un concert. Us hi esperem, a les 23.30h!

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.