Canto “Il mondo” per La Marató de TV3

Als anys seixanta, alguns autors de la cançó italiana van fer fortuna a Catalunya. És el cas d’Enrico Sbriccoli, conegut com a Jimmy Fontana. Els seus èxits van tenir tanta repercussió a casa nostra que fins i tot en va enregistrar alguns en català. La seva cançó més famosa, “Il mondo”, es va convertir en “El món”. El cantautor Cesk Freixas s’ha encarregat d’actualitzar aquesta tema, amb l’ajuda dels espectaculars acordionistes de l’Escola Folk del Pirineu i el jove grup vocal barceloní Ol’Green, que donen força coral a la cançó. La presència dels acordions en el disc, en clau d’artistes (no únicament d’intèrprets), vol reconèixer el valor d’aquells acordionistes que, com Ventura Llebot (a la Vall Fosca) i altres com ell, feien possible amb aquest instrument la única manera de viure la musica i la festa al Pirineu. La lletra recorda que el món sempre gira, que el temps no s’atura, i que allò que ahir feia patir algun dia deixarà de preocupar-nos. Perquè sempre s’acosta un nou dia.

Enguany, tinc la sort de col·laborar al Disc de La Marató de TV3. El meu pare va morir fa 3 anys a causa d’una Macroglobulinèmia de Waldenström, una malaltia minoritària que tractarà aquesta edició La Marató. Una de les cançons que més li agradaven era aquesta. Imagineu-vos com d’emocionant és per a mi.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada