M’ajudes a fer possible el meu 9è disc?

M’ajudes a fer possible el meu 9è disc? https://vkm.is/ceskfreixas

Un altre micromecenatge?

Aquesta serà la quarta vegada que us demano ajuda per a poder enregistrar un treball discogràfic. Ja fa més de 10 anys (va ser a l’octubre de 2011) que vaig ser el tercer projecte musical dels Països Catalans (després de Faèrica i Miquel Gil) a fer servir el sistema de micromecenatge a través de la plataforma de Verkami.

En aquella ocasió (2011), us vaig demanar que em donéssiu un cop de mà per fer realitat el meu quart disc, Tocats pel foc: hi vau participar 473 mecenes, amb un objectiu de 10.847€. Després (2018), vau ajudar-me a fer possible el disc que sortiria editat amb el 15è aniversari damunt dels escenaris, Festa Major: amb 585 mecenes i un total de 18.475€ aconseguits. El darrer disc on em vau ajudar amb el micromecenatge va ser el de 2021, Memòria, amb unes xifres astronòmiques: 834 mecenes i un objectiu de 25.360€.

Sempre he entès que funciona com un mecanisme de venda anticipada i ens permet als treballadors culturals mantenir, més o menys intacta, la nostra independència creativa, ideològica i econòmica. El crowdfunding em dóna la possibilitat de ser totalment lliure en el procés creatiu. Dependre d’entitats bancàries suposa hipotecar una part massa important del meu treball, i és evident que, abans, prefereixo tenir un compromís amb vosaltres, que feu possible que algú com jo pugui dedicar-se a aquest ofici tan bonic de fer cançons.

2022: noves cançons

Aquest 2022 vull presentar el que serà el meu 9è disc, un treball que vaig començar a preparar fa dos anys. Seguint la línia estètica que vam iniciar amb el disc Memòria, amb els arranjaments i la pre-producció musical de Victor Nin, i la producció musical de Pau Romero, vull tornar a plasmar aquest interès per continuar actualitzant i modernitzant la cançó d’autor que es fa en aquest país i en català.

Amb la mirada posada cap a les arrels, la terra, la cura de la nostra llengua i allò més genuí de la música feta des de la proximitat, per primera vegada dedicaré un disc sencer a musicar els versos d’un poemari que va escriure un dels escriptors contemporanis més celebrats de la literatura catalana.

Objectiu: 15.000€

El disc tindrà un cost que girarà al voltant d’aquests 15.000€ que he marcat com a objectiu. Com bé sabeu, una part d’allò recaptat a Verkami se’n va en forma d’impostos i de comissions. Per aquest motiu, amb l’objectiu inicial podré cobrir, més o menys, la meitat de les despeses que emanen de la pre-producció, els arranjaments, la gravació, la producció musical, la masterització i la fabricació física.

Les vostres recompenses

Per tal de simplificar les recompenses i afavorir un major número de persones que participin d’aquest micromecenatge, he establert cinc nivells de col·laboració:

  • Vers (10€): per aquells mecenes que vulguin comprar anticipadament el disc en format digital, escoltar-lo en primícia abans que ningú, i amb l’aparició del nom als agraïments (10€).
  • Mètrica (20€): per aquells mecenes que vulguin comprar anticipadament el disc en format físic, i amb tot allò que inclou la recompensa anterior.
  • Rima (50€): per aquells mecenes que, a més, vulguin tenir accés a una trobada, col·loqui i piscolabis.
  • Estrofa (250€): per aquells mecenes que vulguin viure un dia de concert amb nosaltres, des del muntatge fins al sopar.
  • Poema (1.500€): per aquelles entitats o col·lectius que vulguin exercir de mecenes contractant una actuació per a realitzar-la dins l’àmbit geogràfic dels Països Catalans.

Calendari

Arranjaments: primavera de 2022 | Producció: estiu de 2022 | Gravació: estiu de 2022 | Mescles: estiu de 2022 | Masterització: estiu de 2022 | Enviament de les recompenses: tardor de 2022 | Inici de gira: tardor de 2022.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.